Juncker'dan Türkiye mesajı

AB Komisyonu Başkanı Juncker Avrupa'nın elinin Türkiye'ye uzatılmış halde olduğunu, Türkiye'nin AB'den uzaklaşmasını değil yakınlaşmasını dilediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa'nın elinin Türkiye'ye uzatılmış halde olduğunu söyledi.

Juncker, FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yılının ardından yazdığı makalede, darbe girişimi sırasında saldırıya uğran parlamentonun ve yaralanan sivil insanların görüntülerinin kendisinde iz bıraktığını belirtti.

Söz konusu gece, darbe girişiminin nasıl sonuçlanacağının belli olmadığı vakitte Moğolistan'ın Ulanbatur kentinden, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile birlikte Türkiye'deki demokratik kurumlara yapılan bu saldırıyı tüm AB adına kınadığını anımsatan Juncker, "Biz özellikle zor günlerde Türkiye'nin yanındaydık ve yanındayız." dedi.

Juncker, AB'nin, Türkiye'nin demokrasinin istikrarlı ve ekonomisinin başarılı olmasından yana olduğunu ayrıca, Türkiye'nin Avrupa'dan uzaklaşmasını değil yakınlaşmasını dilediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüş alışverişinde bulunmayı sürdürdüğünü dile getiren Juncker, "Biz, enerji ve güvenlik ile terörle mücadele gibi alanlarda iş birliğimizi adım adım derinleştirme konusunda anlaştık." dedi.