Kaçan kaplan bir insanı parçaladı

Gürcistan'nın başkenti Tiflis'i etkisi altına yoğun yağışlar nedeniyle meydana gelen selde sular altında kalan hayvanat bahçesinden kaçan kaplan bir kişiyi öldürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yaşanan sel nedeniyle su altında kalan hayvanat bahçesinden kaçan kaplanın kent merkezinde saldırdığı bir kişi hayatını kaybetti.

Tiflis’te pazar günü etkili olan şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel afetinde 17 kişi hayatını kaybetmişti. Sel nedeniyle, kentte bulunan bir hayvanat bahçesini su basmasının ardından da çok sayıda hayvan, hayvanat bahçesinden kaçmıştı.

Gürcistanlı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, hayvanat bahçesinden kaçan kaplanın bir vatandaşa saldırdığı ve vatandaşın tüm çabalara rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaplanın, vatandaşa saldırmasının ardından özel kuvvetler tarafından vurularak öldürüldüğü ifade edilen açıklamada, tehlikeli olduğu belirtilen hayvanlar yakalanana kadar vatandaşların dışarı çıkmamaları istendi.

Hayvanat bahçesindeki yaklaşık 300 hayvanın yarısından fazlasının boğulduğu ya da daha sonra güvenlik güçlerince vurularak öldürüldüğü açıklandı.

kaplan12.jpg

Hayvanat bahçesi yetkilileri, sekiz aslan ve yedi kaplanın hepsinin, üç jaguarın ikisinin selde öldüğünü açıklamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir