Kanada'da sel hayatı felç etti

Eyalette son 100 yıldaki en büyük üçüncü sel felaketinin meydana geldiği belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

WINNIPEG - Kanada'nın Manitoba eyaletinin başkenti Winnipeg ve çevresinde meydana gelen sel hayatı felç etti.

Manitoba eyalet hükümetinin acil durumlardan sorumlu bakanı Steve Ashton, yaptığı açıklamada, eyalette son 100 yıldaki en büyük üçüncü sel felaketinin meydana geldiğini belirtti.

"Mevcut felaket halen devam ediyor. Bu haliyle devam ederse, üçüncülükten birinciliğe tırmanacak" diyen Ashton, ekili alanların yanı sıra yüzlerce ev, işyeri ve çiftliğin sular altında kaldığını kaydetti.

Felaketin maddi boyutlarını şu an için tahmin etmenin imkansız olduğunu söyleyen Ashton, felaket karşısında devlet ve halkın birlikte gece-gündüz çalıştığını bildirdi.

"Winnipeg ve 730 kilometrekarelik çevresi sular altında. Her yerden sular geliyor ve biz durduramıyoruz" diye konuşan Ashton, felakette şu ana kadar maddi hasar olmasına rağmen, can kaybı olmadığını ifade etti.

Öte yandan Kanada Başbakanı Stephen Harper, incelemelerde bulunmak üzere Winnipeg'e geldi. 

Eyalet yetkilileriyle felaket bölgesini helikopterle gezen Harper, daha sonra Manitoba eyalet Başbakanı Gary Doer'dan bilgi aldı.

Harper, sel felaketinden etkilenen ev sahiplerine, hasarlarının oranına göre 100 bin Kanada Dolarına kadar yardım yapılacağını açıkladı.