Kanada'da cami saldırısı: 6 ölü

Kanada'nın Quebec kentinde bir camide meydana gelen silahlı saldırıda en az 6 kişi hayatını kaybetti. Başbakan Trudeau, saldırıyı 'korkakça' olarak niteledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Quebec City İslam Kültür Merkezi'nde meydana gelen olay esnasında camide yaklaşık 40 kişinin bulunduğu, 6 kişi olay yerinde hayatını kaybederken çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.

Yatsı namazı sırasında gerçekleştirilen saldırı sonrası bölgeye ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

Görgü tanıkları saldırıyı silahlı 3 kişinin gerçekleştirdiğini aktarırken olayla ilişkili olduğu belirtilen iki kişinin polis tarafından gözaltına alındığını açıkladı.

Başbakan'dan açıklama

Kanada Başbakan'ı Trudeau, Twitter hesabından saldırıya ilişkin mesaj yayımladı.

Trudeau, yaptığı paylaşımda "Bu gece, Kanadalılar Quebec'teki bir camiye korkak saldırıda hayatlarını kaybedenler için üzülüyorlar. Düşüncelerimiz mağdurlarla ve aileleriyle birlikte" ifadelerine yer verdi.

Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Ralph Goodale de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananlar için derin üzüntü duyduğunu söyledi.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Ahmed Hussen de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Quebec City'den rahatsız edici bir haber. Düşüncelerimiz ve dualarımız Sainte-Foy'daki aileleri ile" ifadesine yer verdi.

Quebec Eyaleti Başbakanı Philippe Couillard da Twitter hesabından yaptığı duyuruda, eyalet genelindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu. Eyalet Başbakanı Philippe Couillard, "Quebec kategorik olarak bu barbarca şiddeti reddeder. Olayda hayatını kaybedenlerle yaralıların ailelerinin acılarını paylaşıyorum" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir