Kar fırtınası ABD'de hayatı felç etti

ABD'nin doğusunda etkili olan kar fırtınası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 31'a yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin 11 eyaletinde olağanüstü hal ilan edilmesine neden olan fırtına ve yoğun kar yağışı hayatı adeta felç etti. Yetkililer, dün 19 olarak açıkladıkları fırtınadan ölenlerin sayısının 31'e yükseldiğini bildirdi. Ölü sayısındaki artış daha çok, kürekle kar temizlemeye çalışanların kalp krizi geçirmesinden kaynaklandı.

54-017.jpg

Tarihinde kaydedilen ikinci en şiddetli kar fırtınasının görüldüğü New York'ta kar kalınlığı 68 santimetreye ulaştı. Hafta sonu tamamen kapatılan New York ve Washington D.C. metro servisi ise sınırlı şekilde hizmet vermeye başladı.

58-015.jpg

Broadway gösterileri ve kenteki tüm etkinlikler kar fırtınası nedeniyle tehir edilirken, iptal edilen uçak seferlerinin sayısı 12 bini buldu. New Jersey'de kar fırtınası yüzünden güvenlik gerekçesiyle kapatılan tünel ve köprüler yeniden açılırken, okulların pazartesi de kapalı kalacağı duyuruldu.

Başkent Washington'da hava muhalefeti nedeniyle cuma günü kapalı tutulan okullar ve resmi daireler, kar temizleme çalışmaları gerekçesiyle pazartesi günü de kapalı olacak.

2-496.jpg

Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hava şartlarından dolayı günlük basın toplantısı yapılmayacağını bildirildi.

Washington D.C. Belediye Başkanı Muriel Bowser de kar fırtınasının temizlenmesinin günler süreceğini söyledi. Bowser, MSNBC televizyon kanalında sabah programına katılarak, yaşanan kar fırtınasını "Tarihi bir an" olarak tanımladı.  Belediye Başkanı Bowser, "Geride kalanları temizlememiz yaklaşık olarak birkaç günümüzü alacaktır" dedi.

Fırtına nedeniyle 11 eyalette olağanüstü hal ilan edilmiş, yaklaşık 10 bin kadar uçuş iptal edilmişti. Meteoroloji uzmanları, "Jonas"ı bugüne kadar bölgede yaşanan en büyük kar fırtınalarından biri olarak tanımlamıştı.