Kayıp Malezya uçağı yeni bir alanda aranacak

Mart ayında kayıplara karışan Malezya uçağıyla ilgili arama çalışmaları yeni bir bölgeye kaydırılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SIDNEY - Avustralya hükümeti uydudan gelen yeni verilerin analizi sonrasında uçağın arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin değiştirildiğini açıkladı.

BBC'de çıkan habere göre, arama çalışmaları Hint okyanusu'nun güneyine kaydırılarak Avustralya'nın batı kıyısının 1800 km açığındaki bir alanda yoğunlaşacak.

MH370 sefer sayılı uçak 8 Mart günü Malezya'nın Kuala Lumpur kentinden Çin'in başkenti Pekin'e giderken 239 yolcu ve mürettebatıyla birlikte kayıplara karışmıştı.

Yetkililer, uçağın düştüğü sırada otopilotta olduğunu tahmin ediyor.

Nisan ayında, uçağın kara kutusundan geldiği tahmin edilen sinyaller üzerine okyanus tabanında yoğun arama çalışmaları yapılmış ancak bir sonuç alınamamıştı. Çalışmalar sonunda yetkililer, sinyallerin uçaktan gelmediği kanısına varmıştı.

Arama çalışmalarına ara verildi

Sualtı arama çalışmalarına, araştırma gemilerinin okyanus tabanının haritasını çıkarabilmesine daha fazla zaman tanıyabilmek için ara verildi.

Avustralya Ulaştırma Güvenliği Bürosu, arama çalışmalarının Ağustos ayında yeniden başlayacağını ve yaklaşık bir yıl süreceğini açıkladı.

Çalışmalar kapsamında denizaltılar okyanus Boeing 777 tipi uçağın kalıntılarına ulaşabilmek için okyanus tabanını tarayacak.

Devam eden çalışma, havacılık tarihindeki en maliyetli arama çalışması olarak da kayıtlara geçti.