Kayıp uçak bulundu!

Taşıdığı 162 kişiyle birlikte kaybolan uçağa ait parçaların Endonezya açıklarında tespit edildi. Yetkililer, pazar günü kaybolan AirAsia uçağını bulmak için sürdürülen arama çalışmaları sırasında 6 ceset bulunduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan Singapur'a giderken pazar günü kaybolan AirAsia uçağı için sürdürülen arama çalışmaları sırasında 6 ceset bulunduğu bildirildi.  

Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı yetkililerinden SB Supriyadi, cesetlerin donanma gemisine alındığını söyledi. 

Donanma Sözcüsü Manahan Simorangkir de bulunan cesetlerde can yeleği olmadığını kaydetti. 

Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı Başkanı Bambang Sulistyo da arama çalışmaları sırasında Java Denizi'nde bulunan nesnelerin yüzde 95 olasılıkla kayıp uçağa ait olduğunu belirtti.  

Sulistyo, denizde bulunan nesneler arasında uçağın acil çıkış kapısı ile alüminyum parçalar da olduğuna işaret etti 

Uçakta bulunanların aileleri, Surabaya'daki arama kurtarma merkezine çağrıldı. 

"Nesneler kayıp uçağa ait" 

Arama kurtarma çalışmalarında yer alan Endonezya sivil havacılık şefi Djoko Murjatmodjo AFP haber ajansına verdiği demeçte, " Bulunan nesneler uçağa ait önemli parçalar. İki büyük parçadan birisi uçak kapısı, diğeri de acil durum kaydırağı" dedi.  

Hava kuvvetleri yetkilileri, bir ceset, can yeleği ve bavula benzer şeyler de gördüklerini belirtti. 

Arama kurtarma çalışmalarında 30 gemi 15 uçak 7 helikopter yer alıyor. 

12-024.jpg

AirAsia'ya ait Airbus A320-200 uçak, 162 kişiyle Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan Singapur'a giderken pazar günü kaybolmuştu. Uçağın pilotu, kule ile son konuşmasında kötü hava koşulları nedeniyle rotasını değiştirmek için izin istemişti. Kule, uçağın sola dönmesini onaylamıştı. Uçak, daha sonra radardan kaybolmuştu. Uçakta 7 mürettebatın yanı sıra 137 yetişkin, 17 çocuk ve bir de bebek bulunuyordu. Büyük bir kısmı Endonezyalı olan yolcular arasında bir İngiltere, bir Malezya, bir Singapur ve üç de Güney Kore vatandaşı yer alıyordu.  

Pilot Iriyanto'nun 20 bin 500 saatlik uçuş deneyimine sahipti. Yardımcı pilot koltuğunda da Fransız Remi Emmanuel Plesel oturuyordu.  

AirAsia'ya 2008'de katılan Airbus A320-200 uçak, 13 bin 600 kez uçmuş ve kasım ayında bakıma girmişti.   

Bu konularda ilginizi çekebilir