Kerry: Silah verdik ama...

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, IŞİD'le savaşan Kürt gruplara verilen silahların geçici bir yardım olduğunu söyledi ve "Genel politikamızda bir değişiklik yok" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Kobani'de IŞİD'le savaşan Kürt gruplara ilk kez 'havadan silah, mühimmat ve tıbbi yardım ulaştırıldığını' açıkladı. ABD ordusu, Kobani'ye yardımı C-130 kargo uçaklarıyla yaptı. Konuyla ilgili konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Kürtlere silah dağıtımı yapılmasının ABD politikasında değişiklik anlamına gelmediğini Türkiye'ye anlattık. Havadan yardım krize anlık bir müdahaleydi" dedi.

"Anlık bir çaba"

Kerry, Endonezya ziyareti sırasında basına yaptığı açıklamada, "Türk yetkililerle görüştük. Bunun ABD politikasında bir değişiklik olmadığını son derece net bir şekilde ifade etmek için ben görüştüm, başkan görüştü" dedi ve silah yardımını 'anlık bir çaba' olarak niteledi.               

ABD, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kobani kentini İslam Devleti militanlarına karşı savunan Kürt güçlerine havadan silah, mühimmat ve tıbbi malzeme kolileri attığını açıkladı.           

Bu konularda ilginizi çekebilir