KKTC Bakanlar Kurulu toplandı

KKTC Başbakanı Eroğlu, başkalarının hazırlayacağı planın Rumları tatmin etmeye yönelik olacağını ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

LEFKOŞA - KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs konusunda müzakere masasından çıkacak ve onaylayacakları bir plana karşı çıkmayacaklarını belirterek, müzakere masası dışında başkalarının hazırlayacağı bir planın ise Rumları tatmin etmeye yönelik olacağını söyledi.

KKTC Bakanlar Kurulu, Başbakan Derviş Eroğlu başkanlığında toplandı. Eroğlu, toplantıya girmeden önce gündemdeki konuları değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

Toplantıda genel konuları ve gündemlerindeki önerileri ele alacaklarını belirten Eroğlu, bayramda meydana gelen kasırga ve dolu zararları konusunda gelen bilgiler olursa gerekli kararları alacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın "Çözüm Kıbrıslı olmayacak" yönünde açıklaması olduğunu anımsatan Eroğlu, "Dışarıdan, Annan planında olduğu gibi bir plan masaya gelecek beklentisi olduğunu" kaydetti.

Eroğlu, "Kıbrıs konusunda bir planı eğer biz müzakere masasından çıkarır ve onaylarsak tabii ki karşı çıkmayız. Ama başkalarının hazırlayacağı bir plan Hristofyas'ı imza koydurmaya yönelik bir plan olacak ki, bu da bizim hayrımıza olmayacak" diye konuştu.

Başbakan Eroğlu, "Görüşme olmadan anlaşma olamayacağını, ancak görüşme devam ederken 'Rumun her istediğini vereceğiz. Biz bir anlaşmaya mahkumuz' düşüncesi içerisinde olunamayacağını" söyledi.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) Genel Sekreteri Kutlay Erk'in, "Erkekler çocuk doğurursa Eroğlu da cumhurbaşkanı olur" diye açıklama yaptığına işaret eden Eroğlu, kendisinin henüz cumhurbaşkanı adaylığını açıklamadığını belirtti.

UBP'nin cumhurbaşkanı seçiminde kendi adayı ile bulunacağını ve kazanma niyetiyle seçime gireceğini ifade eden Eroğlu, ancak böyle bir benzetmeyi Kutlay Erk'e yakıştıramadığını söyledi.