Koalisyon hükümeti kuruldu

Yunanistan'da hükümet kuruldu, kabine listesi bu akşama kadar belirlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



ATİNA - Yunanistan'da Sosyalist PASOK'un lideri Evangelos Venizelos muhafazakarların önderliğindeki hükümet üzerinde anlaşma sağlandığını ve ülkeyi iflastan kurtaracak AB/IMF yardımını yeniden müzakere edecek bir ekibin belirleneceğini söyledi.

Yunanistan'da 17 Haziran'da yapılan seçimin ardından birinci sırada yer alan Yeni Demokrasi Partisi ile birlikte hükümette yer alacak olan PASOK'un lideri, kabinede yer alacak isimlerin bu akşama kadar belirleneceğini de belirtti.

Venizelos görüşmelerde temel konunun 130 milyar euroluk mali yardımı yeniden müzakere edecek ekibin korulması olacağını ifade etti.


Bu arada Yunan siyasi partiler National Bank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Vassilis Rapanos'un kurulacak koalisyon hükümetinde maliye bakanı olarak görev yapması için anlaştıkları belirtildi. Bu açıklama devlet televizyonunda yer alan haberi teyit eden parti yetkilisi tarafından yapıldı.
Bu arada seçimde birinci sırada yer alarak hükümeti kurmakla görevlendirilen Antonis Samaras'ın bugün TSİ 1600'da cumhurbaşkanı ile görüşeceği açıklandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir