Komşu Lavrion'a operasyon düzenledi

Operasyon, Sakız adası açıklarında mühimmat yüklü botun yakalanmasının ardından geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA -  Yunanistan'ın Sakız adası açıklarında mühimmat yüklü bir botun yakalanmasının ardından Yunanistan terörle mücadele birimlerinin ulslararası terorle mücadele çerçevesinde, Atina’ya 40 km mesafedeki Lavrion mülteci kampına operasyon düzenlediği bildirildi.

 Olayın soruşturmasını yürüten Sakız adası savcısının talimatı üzerine yapılan operasyonda herhangi bir bulguya rastlanılmadığı belirtildi.

Yunan Polis Teşkilatından (ELAS) yapılan açıklamada, savcı nezaretinde düzenlenen operasyonda kampta kalan 170 yabancı uyruklu kişinin oturma izinlerinin yasal olup olmadığının kontrol edildiği, bunların arasından 9 Türk, 9 Suriye, 1 Irak, 1 İran ve 9 Afganistan vatandaşının oturma izinlerinin daha detaylı bir şekilde kontrol edilmek üzere Lavrion Yabancılar Şubesine götürüldükleri kaydedildi.

Yunan sahil güvenlik birimlerinin geçen salı günü Sakız adası açıklarında yaptığı kontrolde, bir botta iki tanksavar silah ile çok sayıda mühimmat ele geçirilmiş, botta bulunan 2'si Türk 4 kişi tutuklanmıştı.Yunan polisinin Atina, Selanik ve Sakız adasında yürüttüğü operasyonlarda da 17 Türk vatandaşı gözaltına alınmış, yapılan sorgulamanın ardından 2'si hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Yunan polis teşkilatı, gözaltına alınan Türk vatandaşlarının DHKP-C terör örgütü üyeleri olduğunu, olayla ilgili soruşturmanın Türk makamlarıyla temas halinde sürdüğünü bildirmişti.