Komşu'da bugün 6 yere saldırı düzenlendi

17 Kasım terör örgütü davasındaki savcının evi ile avukatın bürosu hedef alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ATİNA - Yunanistan'ın başkenti Atina'da bugün ev yapımı patlayıcılarla 6 yerde saldırı düzenlendi.

Atina Haber Ajansı (ANA), öğle saatlerinde 17 Kasım terör örgütü davasında savcı olarak görev yapan Vasilis Fukas'ın kentin İliupolis semtindeki evi ile avukat Stavros Georgiu'nun kent merkezindeki Patission Caddesi üzerinde bulunan bürosunun hedef alındığını duyurdu. Ajans, emekli Savcı Fukas'ın evi ve Georgiu'nun bürosunda küçük çaplı maddi hasar meydana geldiğini kaydetti.

Atina'nın kuzeyindeki Holargos semtinde bir özel aracın hedef alındığını kaydeden ajans, aracın saldırıda ciddi maddi hasara uğradığını belirtti.

Petralona semtinde Etniki Bankasına ait bir otomatik para çekme makinesi, Agios Dimitrios semtinde Yunanistan Posta Teşkilatı (ELTA) şubesi ve Agia Peraskevi semtinde özel bir şirkete ait büronun da saldırıya uğradığını bildiren ajans, bu saldırılarda maddi hasar meydana geldiğini duyurdu. Yunanistan'da sabahın erken saatlerinde de ev yapımı patlayıcı maddelerin kullanıldığı, Atina, Selanik ve Girit adasının Hanya kentinde toplam 5 saldırı düzenlenmişti.

Bu arada, basın-yayın organları, polisin, saldırıların terör örgütlerinin değil kendilerini ''anarşist'' olarak tanımlayan grupların işi olduğu değerlendirmesini yaptığını belirttiler.