Komşu'daki kriz o ülkeyi de vurabilir

İsveç'in en büyük bankalarından birisi olan SEB Bank Başekonomisti Robert Bergqvist, Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz ve son alınan referandum kararının İsveç ekonomisini olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEB Bank Başekonomisti Robert Bergqvist, İsveç Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın mevcut durumunu sürdürmesi halinde avro bölgesindeki yatırımlara ve harcamalara olumsuz yansıyacağını'' söyledi. İsveç'in ekonomisinin ihracata dayalı olduğunu vurgulayan Bergqvis,  bu ihracatın yüzde 75'lik bölümünün Avrupa pazarına gerçekleştirilmesi nedeniyle İsveç ekonomisinin bu durumdan orta ve uzun vadede olumsuz etkileneceğini ifade etti. 

İsveç Maliye Bakanı Magdalena Andersson'un, Yunanistan krizine ilişkin,"İsveç'in Yunanistan bankaları ile ticaretinin oldukça az olmasından dolayı direkt değil fakat dolaylı yoldan etkilenebileceği'' açıklamasına ihtiyatlı yaklaşan Bergqvist, "İsveç ekonomisi güçlü bir mali bilanço tablosuna sahip ancak Yunanistan'daki belirsizliğin devam etmesi halinde euro bölgesine ciddi etkileri olacak. Bu durumun, otomatik olarak İsveç ekonomisine zararı olacaktır" dedi. 

İsveç Maliye Bakanı Andersson ise Yunanistan'a tatile gidecek olan İsveç vatandaşlarına yanlarında kredi kartları dışında nakit para bulundurmalarını tavsiye ederek seyahat sigortalarından emin olmaları konusunda uyarmıştı. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir