Komşu'dan son dakika önerisi

Avrupa Birliği Yunanistan'ın son dakikada ilettiği reform tasarısını memnuniyetle karşıladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Birliği, bugün Yunanistan gündemiyle toplanacak olan euro bölgesi devlet başkanları zirvesi öncesinde Yunanistan hükümetinin ilettiği reform tasarısını memnuniyetle karşıladı. 

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in kıdemli yardımcısı Yunanistan'ın son dakikada ilettiği tasarıyı "zorlu bir doğum operasyonuna" benzetirken, yetkililer liderler zirvesi öncesinde kreditörlerle Yunanistan arasında bir mutabakata zemin hazırlamak için geç saatlere kadar çalıştı.

Komisyon Başkanı Juncker'in yardımcısı Martin Selmayr, Twitter'da yer alan açıklamasında, Yunanistan'ın tasarısını "mesafe almak için iyi bir başlangıç" olarak niteledi. İçerik hakkında bilgi vermeyen Selmayr, tasarının Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'na da iletildiğini belirtti.

Yunanistan'ın yeni reform tasarısında kreditörlerin talep ettiği harcama kesintileri ve vergi artışlarına ne kadar yer verildiği bilinmiyor. Ancak yeni bir tasarının iletilmesi Yunanistan temerrüde düşmeden önce tarafların uzlaşabileceğine dair umut veriyor.

Yunanistan, reform karşılığı mali yardım müzakerelerinde, kreditörlerini mali yardımı serbest bırakmaya ikna edemezse IMF'ye ay sonunda yapması gereken 1.6 milyar euro ödemeyi yapamayarak temerrüde girecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir