Komşuda kamu harcamaları kısıtlanıyor

Çeşitli kamu kuruluşlarına ait 57 bin 650 adet hizmet aracından, makam arabası olarak hizmet verenlerinin sayısı azaltılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan hükümetinin kamu harcamalarını azaltmaya kamu hizmetinde kullanılan araçlardan başlayacağı açıklandı.

Yunanistan İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Yannis Ragusis, bu çerçevede ilk sırada, çeşitli kamu kuruluşlarına ait 57 bin 650 adet hizmet aracından, makam arabası olarak hizmet verenlerinin sayısının azaltılacağını açıkladı.

Ekim ayı sonuna kadar kamu hizmetindeki tüm araçların dökümünün yapılacağını belirten Ragusis, kamuya yeni araç alınmayacağı gibi kullanılacak araçların 2010 yılından başlamak üzere motor hacmi 1400 cc'yi geçmeyen hibrid motorlu (Benzin ve elektrik) araçlarla değiştirileceğini kaydetti.

Ragusis, başbakan, yüksek yargı organlarının üyeleri, Yunanistan Kilisesi Başpiskoposu ve yabancı devlet adamlarının kullanımına verilecek araçların motor hacminin de 1600 cc'yi geçemeyeceğini söyledi.

Bu arada, kamu araçları için yapılan harcamanın yılda 350 milyon euroyu bulduğunu kaydeden Yunan basın-yayın organları, bunun 225 milyon eurosunun yakıt, gerisinin ise  sigorta, bakım ve diğer harcamalardan oluştuğunu yazdı.

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, seçim kampanyasında, hükümetinin ilk önceliklerinden birisinin kamu harcamalarını azaltmak olacağını açıklamıştı.

Bu arada Kamu Güvenliği Bakanı Mihalis Hrisohoidis ise başta başbakanlık olmak üzere çeşitli kamu kurumlarında koruma görevlerinde kullanılan polislerin sayısının yüzde 50 oranında azaltılacağını açıkladı.

Hrisohoidis, eski bakanlar ve iş adamları gibi kişilerin korumalarında görevlendirilen polislerin de bu görevlerinden alınarak, halkın hizmetine verileceğini kaydetti.