Kontrol noktaları kurmaya başladılar

Ukrayna hükümet güçleri, Slavyansk kenti yakınlarında kontrol noktaları kurmaya başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SLAVYANSK  - Ukrayna hükümet güçleri, ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların elinde bulunan Slavyansk kenti yakınlarında kontrol noktaları kurmaya başladı. 

Slavyansk kenti, Rusya yanlısı ayrılıkçıların en faal olduğu bölgelerden biri olurken, hükümet güçleri de şehrin 20 kilometre uzaklığında, Donetsk ve Kharkiv sınırında bulunan Dolina köyü yakınlarında kontrol noktası oluşturdu. 

Ukrayna Milli Muhafız Birliği askerleri tarafından Slavyansk'ı Kharkiv'in İzyum ilçesine bağlayan otoyol üzerinde kurulan kontrol noktasında, yola beton bloklar yerleştirilirken, araçlar denetleniyor. Elliye yakın Ukrayna askeri ile üzerinde Ukrayna bayrağının bulunduğu birkaç askeri aracın konuşlandırıldığı kontrol noktasında, bazı askeri araçlar ağaç yapraklarıyla kamufle edilirken, keskin nişancıların da bölgeye yerleştirildiği öğrenildi. 

AA muhabirine konuşan Ukrayna Milli Muhafız Birliği yetkilisi, Slavyansk'a saldırı yapıp yapmayacaklarına ilişkin soru üzerine, bu doğrultuda emir almadıklarını kaydederken, "Emir alsaydık çok kısa zamanda şehirde olurduk" diye konuştu. Askeri yetkili, amaçlarının şehre saldırmak olmadığını ve sivil halk arasında kan dökülmesini istemediklerini belirterek, "Şu anda burada konuşlandırıldık. Daha sonra ne yaparız, şimdiden bir şey söylemek mümkün değil" ifadesini kullandı. 

Bu arada görgü tanıkları, Slavyansk kentinin güneydoğusundaki Malinovka köyü yakınlarından geçen Kharkiv-Rostov otoyolu üzerinde de Ukrayna askerlerinin kontrol noktası oluşturduğunu dile getirdi. 

Ukrayna askerilerinin konuşlandırıldığı bölgelerde orduya ait helikopterlerin uçuş yaptığı görüldü. 

Ukrayna yetkililerinin kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladıkları Çerkasske köyünde Ukrayna askerine rastlanmazken, köy giriş ve çıkışlarında kontrol noktasının olmadığı görüldü. Köy ahalisi de dün akşam Ukrayna askerlerinin birkaç askeri araç ile köye geldiğini ve daha sonra köyden ayrıldığını dile getirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir