Küresel krize çare arıyorlar

Sanayileşmiş ve gelişmekte olan 20 ülkeyi bir araya getiren G-20 Zirvesi'ne katılan liderler, aile fotoğrafı çektirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEUL - Sanayileşmiş ve gelişmekte olan 20 büyük ülkeyi bir araya getiren G-20 zirvesi Güney Kore'nin başkenti Seul'de devam ediyor.

Seul'deki COEX Kongre ve Sergi Merkezi'nde resmi olarak bugün başlayan zirvede, Türkiye'yi Başbakan Erdoğan temsil ediyor.

Başbakan Erdoğan'a, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve ekonomi bürokratları eşlik ediyor.

Küresel ekonominin kriz sonrası büyüme trendinin masaya yatırılacağı toplantılarda kur tartışmalarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Ev sahibi Güney Kore'nin Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak'ın verdiği resepsiyon ve çalışma yemeğinde dünya liderleri bir araya geldi.

Zirvede bugün 5 ayrı oturumla küresel ekonomide son durum tartışıldı. Oturumlarda küresel ekonomiye yeni bir çerçeve kazandırılması, finansal sistem reformları, kalkınma, ticaret, enerji ve iklim değişimi gibi konular ele alındı.

Liderler, bu oturumlarda ayrı ayrı söz alarak görüşlerini kamuoyuna aktaracak. Başbakan Erdoğan'ın da oturumlarda bir konuşma yaptı. Ayrıca bazı liderlerle de ikili görüşmelerde bulunuyor.

Bu arada, zirve protesto gösterilerine de sahne oluyor. Zirve karşıtı göstericiler, başkent Seul'de G-20 liderlerine başta Afrika olmak üzere dünyadaki yoksulluk sorununa duyarsız kalmamaları ve yaşanan açlığa karşı adım atmaları çağrısında bulunarak eylemler gerçekleştiriyor.

Obama, Erdoğan'la tokalaşarak poz verdi

Güney Kore'nin başkenti Seul'de sanayileşmiş ve gelişmekte olan 20 ülkeyi bir araya getiren G-20 Zirvesi'ne katılan liderler, aile fotoğrafı çektirdi.

Seul'de devam eden zirvenin ilk oturumunun ardından, liderler bu kez de aile fotoğrafı için biraraya geldi.

Aile fotoğrafının çekimi sırasında yan yana duran ABD Başkanı Obama ve Başbakan Erdoğan tokalaşarak poz verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir