Küresel teknoloji ve işletmecilik konferansı başladı

Konferansa aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 40 ülkeden 350 kadar ekonomi uzmanı katılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PRAG - Küresel kriz, yeni gelişen ekonomilerde bankacılık ve finansman krizi ve 21. asrın başlangıcında bir ülkenin yatırım yeri olarak pazarlanması ve Türkiye deneyimi gibi konuların ele alındığı uluslararası konferans, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da bugün başladı.

Merkezi ABD'de bulunan Küresel Teknoloji ve İşletmecilik Derneği'nin (GBATA) organize ettiği konferansa aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 40 ülkeden 350 kadar ekonomi uzmanı katılıyor.

Basına kapalı olarak gerçekleşen konferansta gündemdeki konular konunun uzmanları arasında "beyin fırtınası" şeklinde ele alınarak tartışılıyor.

Türkiye'nin değişik üniversitelerinden de çok sayıda öğretim üyesi konferansa Türkiye'deki ekonomik gelişmeler, yabancı sermaye girişi, Türkiye - AB ilişkileri konularında tebliğler sunacaklar.

Yayımlanan konferans programına göre Türkiye'nin değişik üniversitelerinden gelen katılımcılar, Yeni Gelişen Ekonomilerde bankacılık ve Finansman Krizi - Türkiye örneği, İstanbul borsasında işletme sorunlarının tahmin zorlukları,  1960 - 2006 yılları arasında Altyapı ve ekonomik kalkınma Türkiye deneyimi, Türkiye ile Orta doğu arasında ihracat potansiyeli,Türkiye ile AB ülkelerinde ticaret ve ekonomik gelişmenin sebep sonuç ilişkisi  ile Türk otomotiv sektöründe sermaye yapısının etkileri üzerine bir çalışma ve 2001 krizi gibi konularda tebliğler sunacaklar.

Konferansın yarınki oturumunda da Teksas Üniversitesi İşletme fakültesi öğretim üyesi Prof.dr.Tevfik Dalgıç ile İstanbul Bahçeşehir Üniversitesinden Dr.İpek Altınbaşak, "21.Asrın başlangıcında bir ülkenin yatırım yeri olarak pazarlanması - Türkiye Cumhuriyeti deneyimi" konulu bir tebliğ sunacak.

Konferan 11 Temmuz Cumartesi günü sona erecek.