Kuveytli Kipco da Denizbank'la ilgileniyor

Fransa-Belçika ortaklığı Dexia'nın satış listesine koyduğu Denizbank'a bir talip de Kuveyt'ten çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kuveyt'in en büyük yatırım şirketi olan Kuwait Projects Co (Kipco), Türk bankacılık sektörüne giriş yapmak için fırsat kolluyor. Kipco'nun CFO'su Pinak Maitra, Reuters Ortadoğu Yatırım Zirvesi'nde kendisine yöneltilen "Denizbank'la ilgileniyor musunuz?" sorusuna, "Türkiye'den bahsedersek, ilgi duyuyoruz. Türk finansal hizmetler sektöründe çıkabilecek fırsatları kolluyoruz" yanıtını verdi.

26 ülkeye yayılmış 70 şirkette hissesi bulunan Kipco, Arap baharının ardından Ortadoğu'daki yatırım fırsatlarının arttığına inanıyor.

Euro Bölgesi'nde ortaya çıkan borç krizinden şimdilik en büyük yarayı alan Fransa-Belçika ortaklığı Dexia, devlet garantisiyle kurtarıldıktan sonra, aralarında Türkiye'deki iştiraki Denizbank'ın da bulunduğu bazı varlıklarını satışa çıkardı.

Qatar National Bank, Rusya'dan Sberbank ve Dubai'den Mashreq Denizbank'ın hisse satışıyla ilgilendiklerini açıklamışlardı. Bankacılık kaynakları ayrıca, Avrupa'nın en büyük bankası HSBC ve İtalya'dan Intesa Sanpaolo'nun da Denizbank'ın satış sürecini yakından takip ettiklerini ileri sürmüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir