Londra'da 'indirimli satış' bereketi

Satışlar bir önceki yılın haziran ayına göre yüzde 8,9 oranında artış gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA -  İndirimli satışlar İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki satışları olumlu etkiliyor. Satışlar bir önceki yılın haziran ayına göre yüzde 8,9 oranında artış gösterdi, ancak ülke ortalamasında satışlar yine düşüşe geçti.

Londra'nın merkezindeki Oxford caddesi ve çevresinde piyasanın canlanmasına rağmen, ülke ortalamasında satışların bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4 oranında düştüğünü belirten uzmanlar, ülke genelindeki tüketicinin artan petrol ve gıda fiyatlarında meydana gelen ani artışların etkisi altında kaldıklarına dikkat çekti. Londra'nın merkezi ile İngiltere'nin geri kalan bölümünde tüketicinin bu davranış farkını değerlendiren İngiltere Ticaret Konsorsiyumu Genel Direktörü Stephen Robertson, Londra'nın merkezindeki tüketicinin daha çok alış-veriş yapmasının bir diğer nedenini de bu bölgede son derece büyük indirimlerin yapılıyor olmasının oluşturduğunu bildirdi.

Bu arada uzmanlar sterlinin avro karşısındaki değer kaybının Londra'yı ziyaret eden turistleri de alış-verişe yöneltip, ucuzluktan faydalanmaya ittiği, bunun da satış rakamlarını yükseltiyor olabileceği tahmininde bulundu. Giyim sektöründeki hareketliliğin ev eşyası sektöründe ise görülmediği, özellikle mobilya gibi büyük etiketli malların satışlarında büyük bir durgunluk yaşanmaya devam edildiği de belirtildi.