Makedonya'ya Uzakdoğu'dan 10 milyon euroluk yatırım

Çin Halk Cumhuriyeti'den "Haier" şirketi ile Güney Kore'den "Triviu" şirketi 10 miyon euro'luk ortak yatırım gerçekleştirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ÜSKÜP - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan "Bunarcık" sanayi merkezinde Çin Halk Cumhuriyeti'den "Haier" şirketi ile Güney Kore'den "Triviu" şirketi 10 miyon euro'luk ortak bir yatırıma giriyor.

İlk etapta LCD televizon ikinci aşamada ise bilgisayar üretiminin yapılacağı fabrikanın temeli Makedonya Başbakanı Nikola Gruevskinin de katıldığı bir törenle atıldı. Temel atma töreninde Ekonomi Bakanı Fatmir Besimi, Yabancı Yatırımlardan Sorumlu Bakan Vele Samak, Çin Halk Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Dong Çu Feng de hazır bulundu.

Toplam 7 bin 300 metrekare kapalı alan üzerine kurulacak olan fabrikanın Makedonya ekonomisine önemli katkı sağlayacağı bildirildi. Temel atma töreninde bir konuşma yapan "Triviu" şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Con Fen, Makedonya'nın iş hem ucuz iş gücü hem de bürokratik kolaylıklar bakımından yabancı yatırımcılar için son derece uygun bir ülke olduğunu söyledi. Con Fen fabrikada üretilecek ürünlerin öncelikle Avrupa pazarına sürüleceğini açıkladı.