Maliye Bakanı Şimşek Belçika'ya gitti

THY'ye ait tarifeli uçakla Brüksel'e hareket eden Bakan Şimşek, yarın düzenlenecek, Türkiye-Belçika İş ve Yatırım İmkanları Toplantısı'na katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Belçika'ya gitti.

THY'ye ait tarifeli uçakla Brüksel'e hareket eden Bakan Şimşek, yarın  düzenlenecek, Türkiye-Belçika İş ve Yatırım İmkanları Toplantısı'na katılacak.

Maliye Bakanı Şimşek, Belçika Ekonomi Bakanı Van Quickenborne ile birlikte iki ülke arasındaki iş ve yatırım imkanlarının ele alınacağı toplantıda konuşma yapacak.

Brüksel'deki temaslarının ardından Lüksemburg'a geçecek Maliye Bakanı Şimşek, 30 Eylül Çarşamba günü Lüksemburg Ticaret Odası'nca düzenlenecek foruma katılacak.

Şimşek, "Türkiye ile Lüksemburg arasındaki Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Bugünü ile Geleceğe Yönelik Tahminlerin" ele alınacağı toplantıda, "Türk Ekonomisinin Dinamizmi ve Avrupa Perspektifi" konulu konuşma yapacak.

Toplantıda Lüksemburg Dış Ticaret ve Ekonomi Bakanı Jeannot Krecke, Lüksemburg Ticaret Odası Başkanı Pierre Gramegna, Lüksemburg Büyükelçisi Ayşe Asya ile Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz da söz alacak.

Daha sonraki oturumlarda da "Türkiye'de yükselen sektörler, İstanbul Finans Merkezi, Türkiye'nin Cazibesi, Teşvikler ve Türkiye'de İş Yapma" konularında sunumlar gerçekleştirilecek.

Bakan Şimşek, Lüksemburg temasları çerçevesinde Maliye Bakanı Luc Frieden'i de ziyaret edecek.