Maliye Bakanları kavgaya tutuştu

Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısına Juncker-Fekter kavgası damga vurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOPENHAG - Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısına Euro Grubu Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker ile Avusturya Maliye Bakanı Maria Fekter'in tartışması damga vurdu. Juncker, daha önce Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısının ardından TSİ ile 14.00'de düzenleyeceği basın toplantısını iptal etti. Toplantının iptal edilme gerekçesi belirtilmedi.

Diplomatik kaynaklar, Juncker'in, Euro Bölgesi maliye bakanlarının güvenlik duvarının büyüklüğünün 800 milyar euroya çıkarılması konusunda anlaşmaya vardığını kendisinden önce açıklayan Fekter'le tartıştığını ve basın toplantısını iptal ettiğini belirtti. Kaynaklar, Juncker'in Fekter'e kızgın olduğunu vurguladı. Toplantının sonucu ise gazetecilere yazılı açıklama ile bildirildi.

Avusturya Maliye Bakanı Fekter, maliye bakanları toplantısının ardından basın toplantısının düzenleneceği alana gelerek, gazetecilere toplantıda alınan kararı ve ayrıntılarını açıklamıştı. Prensip olarak bu görev Euro Grubu Başkanı Jean-Claude Juncker'e ait.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir