Medvedev: Ortak projeler sona erebilir

Rusya Başbakanı Medvedev, "Su-24'ün düşürülmesi olayı Rusya-Türkiye ortak projelerinin sona erdirilmesine yol açabilir" dedi. Bu arada Interfax ajansında çıkan bir habere göre, Rusya Türk şirketlerinden beyaz et ithalatını 1 Aralık'ta durduracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Türkiye'nin Rusya'ya ait Su-24 savaş uçağını düşürmesinin ciddi sonuçları olacağını söyledi. 

Rus uçağının düşürülmesinin Rusya ile NATO arasındaki ilişkilerinde  tehlikeli bir şiddetlenmeye neden olduğunu belirten Medvedev, sınırların korunması da dahil olmak üzere her hangi bir nedenin uçağın düşürülmesini haklı gösteremeyeceğini savundu. 

"İlişkilerin onarılması zor olacak"

Rusya'nın Türkiye'de bir dizi yetkilinin IŞİD'den petrol ürünleri alımlarından doğrudan çıkarları olduğuna dair bilgi sahibi olduklarını ifade eden Medvedev, Ankara'nın uçağı düşürerek Rusya ile Türkiye arasındaki iyi komşuluk ilişkilerine zarar verdiğini ve bu hasarın giderilmesinin zor olacağını söyledi.
     
Su-24'ün düşürülmesinin bir dizi Türkiye-Rusya ortak projesinin sona erdirilmesine yol açabileceğini ifade eden Medvedev, Türk şirketlerinin Rusya'da pazar payı kaybedebilecekleri uyarısı yaptı.

Akkuyu santralinin akıbeti

Öte yandan  Suriye sınırında Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından iki ülke arasında üst düzeyde bir diyaloğun hiç olmadığını duyuran Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov Türkiye’de devam eden Akkuyu nükleer santraline ilişkin değerlendirmede bulunmaktan çekindi. 

Akkuyu santralinin inşaatı da dahil olmak üzere Türk-Rus ortaklığında uygulanmaya başlamış projelerin akıbeti sorulan Peskov, “Akıbetleri konusunda bir açıklama yapmaktan çekiniyorum. Şu an söyleyemem. Elbette harici durumu göz önüne alarak her şey yapılacak analizlere bağlı olacaktır.” demekle yetindi.

Beyaz et alımını durduracak iddiası

Bu arada Rusya Türk şirketlerinden beyaz et alımını sdırduracakInterfax ajansında çıkan bir habere göre, Rusya Türk şirketlerinden beyaz et ithalatını 1 Aralık'ta durduracak. Interfax ajansında çıkan bir habere göre, Rusya Türk şirketlerinden beyaz et ithalatını 1 Aralık'ta durduracak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir