Meksika’da şiddet artıyor

Meksiko şehrinde son yirmi yılın en yüksek suç oranının görüldüğü 2017’de sadece haziran ayında 2 bin 234 cinayet rapor edildi. Halkın yüzde 74.9’u kendini güvende hissetmiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meksika'nın başkenti Meksiko’da cinayet, insan kaçırma, soygun, saldırı ve gasp oranı giderek artıyor. Ulusal Kamu Güvenlik Sistemi’nin verilerine göre geçen 3 ay içinde son 20 yılın en yüksek suç oranına ulaştı.

Verilere göre, 2017'nin ilk yarısındaki şiddet seviyesi en çok suçun işlendiği 2011 yılını geçti. İlk 6 ayda işlenen 9 bin 916 cinayet kaydı, 2011'in aynı dönemindeki cinayet kaydından yüzde 5 daha fazla. Kentte sadece haziran ayında 2 bin 234 cinayet rapor edildi.

Halk kendini güvende hissetmiyor

Şiddet ortamındaki artış ile birlikte toplumdaki güvensizlik de artıyor. Ulusal İstatistik ve Coğrafya Enstitüsünün araştırmasına göre kentin yüzde 74,9'u kendini güvende hissetmiyor. Bu rakamın mart ayında yüzde 72,9 olduğu bildiriliyor. Çalışma kadınların yüzde 80’2 ile erkeklere oranla kendilerine daha güvensiz hissettiklerini ortaya koyuyor. Erkeklerin arasındaki kendini güvensiz hissetme oranı ise yüzde 68,9.

Suç örgütlerinin sosyal ve politik birer güç haline gelmesiyle birlikte çatışmalı ortamın giderek daha büyük boyutlara ulaştığı Meksika’da işlenen suçların yüzde 98’i hükümet tarafından cezasız bırakılıyor.