Merkel'den bile fazla kazanıyorlar

Yolsuzluk skandallarıyla çalkalanan FIFA yöneticilerinin Almanya Şansölyesi Merkel'den daha fazla kazandığı ortaya çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in başbakan olarak aylık yaklaşık 18 bin euro maaş aldığı iddia edildi. Ekonomi gazetesi Handelsblatt’ta rüşvet skandallarıyla çalkalanan Uluslararası Futbol Federasyonu FIFA yöneticilerinin aldığı maaşların yüksekliğine dikkat çekilen haberde, FIFA yöneticilerinin Merkel’den bile çok kazandıkları vurgulandı.

FIFA Başkanı yılda 242 bin dolar kazanıyor

Handelsblatt’ın yönetici maaşları konusunda uzman "emolument.com" adresine dayanarak verdiği haberde, FIFA yöneticilerinin Avrupa Futbol Federasyonu UEFA yöneticilerinden yüzde 37, hedge fon yöneticilerinden yüzde 35, banka yöneticilerinden ise yüzde 25 daha fazla maaş aldıkları yer aldı. Emolument’e göre FIFA yöneticileri yıllık 242 bin dolar, banka yöneticileri 194 bin Dolar, hed fon yöneticileri ise 180 bin Dolar kazanıyor.

FIFA Başkanı Merkel'den daha çok kazanıyor

FIFA yöneticileri ile Merkel’in maaşını kıyaslayan Handelsblatt, Mart 2015’ten itibaren aylık 18 bin Euro başbakanlık maaşı alan Merkel’in yıllık yaklaşık 234 bin dolar gelir ile FIFA yöneticisinden daha az kazandığını yazdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir