Mısır Meclis Başkanı: Erdoğan tarihi bir duruş sergiledi

Mısır Halk Meclisi Başkanı Ahmed Fethi Surur, Başbakan'ın Davos'taki tutumunu "Erdoğan, tarihi bir duruş sergiledi. Bu tepki, olması gereken bir tepkiydi" diyerek değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mısır Halk Meclisi Başkanı Ahmed Fethi Surur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Dünya Ekonomik Forumu kapsamında gerçekleştirilen paneldeki tutumunu "Erdoğan, tarihi bir duruş sergiledi. Bu tepki, olması gereken bir tepkiydi" diyerek değerlendirdi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın konuğu olarak Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Surur ve beraberindeki heyet, THY'nin tarifeli uçağıyla Ankara'dan İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Surur, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu kapsamında düzenlenen "Gazze Orta Doğu'da Barış Modeli" oturumunda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile tartışarak paneli terk etmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şöyle dedi:

"Erdoğan, tarihi bir duruş sergiledi. Bu tepki, olması gereken bir tepkiydi. Başbakan Erdoğan, bu tepkisi ile Filistin meselesinin sadece Arapların değil, Türklerin de bir meselesi olduğunu ve haksızlığa dayanamadıklarını gösterdi. Şimdiye kadar hep Araplar Filistin'i destekliyormuş gibi bir izlenim vardı. Bu tepki, sadece Arapların değil, Türklerin de haklılığı nedeniyle Filistin'e destek verdiğini gösterdi. Türkiye'nin de bizim gibi bu işkencelere dayanamadığını gösterdi. Arap olmayan bir ülkenin böyle bir tepki göstermesi çok iyi oldu. Filistin davasının ne kadar haklı olduğu görüldü."