Mısır ve Katar Türkiye'deki saldırıları kınadı

Katar ve Mısır ile El-Ezher Kurumu, Van, Elazığ ve Bitlis'te meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Katar ve Mısır ile El-Ezher Kurumu, Van, Elazığ ve Bitlis'te meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de düzenlenen terör saldırılarının kınandığı belirtildi.

Açıklamada, Mısır halkının, "din ve ırk ayrımı yapmayan", "dünya halklarının istikrarını bozmayı hedefleyen" terör eylemlerine karşı Türk halkıyla dayanışma içinde olduğu ifade edildi.

El-Ezher Kurumu da terör saldırılarına tepki gösterdi.

Ezher'den yapılan yazılı açıklamada, terörün nerede ve ne şekilde olursa olsun kabul edilemeyeceği belirtilerek, uluslararası topluma "bu salgını yok etmek ve kötülüklerinden dünyayı korumak için" acil olarak harekete geçme çağrısında bulunuldu.

Katar Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında da Katar'ın, Van ve Elazığ'da, güvenlik ve istikrarı sarsmayı hedefleyen bombalı terör saldırılarını şiddetle kınadığı ifade edildi.

Bu saldırılara karşı ülke güvenliği ve istikrarının korunması için kardeş Türkiye Cumhuriyeti ile tam bir dayanışma içinde olunduğu kaydedilen açıklamada, sebebi ve ne şekilde olursa olsun Katar'ın terör ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Katar'ın "en içten taziye ve üzüntülerini Türk hükümeti, halkı ve kurbanların ailelerine sunduğu, yaralılara acil şifalar dilediği" aktarıldı.