Mısır'da muhalefet 'hayır' oyu verecek

Mısır'da muhalefet, referandumun 2'inci aşamasına katılarak "hayır" oyu kullanacaklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


KAHİRE - Mısır'da muhalif Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC), cumartesi yapılacak referandumun 2. aşamasına katılarak "hayır" oyu kullanacaklarını açıkladı.

UKC yaptığı yazılı açıklamada, referandumun yapılacağı 17 ilde "hayır" oyunun kullanılması için geniş katılım sağlanması amacıyla çalışılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Eğer hile olmasaydı, ne olursa olsun referandumun sonuçlarını kabul ederdik. Yüzde 70 oranında evet oyu alan anayasa kesinlikle halkın iradesini yansıtmıyordur" ifadelerine yer verildi.

Halk Hareketi platformu liderlerinden Muhammed Munib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Referandumun ilk turunda hukuki kurumlara ve siyasi partilere göre "hayır" oyu yüzde 50-56, ama resmi olmayan sonuçlara göre açıklanan oran yüzde 43, bu mantıklı değil" dedi.

UKC liderlerinden George İshak ise "Referandumda "hayır" oyu 2011 Mart ayındaki anayasa değişikliğinde yüzde 22 iken 2012'de yüzde 43'e yükseldi. Bu muhalefetin zaferidir" diye konuştu.

15 Aralık'ta 10 kentte gerçekleştirilen anayasa referandumunun birinci aşamasında yüzde 56,5 "evet", yüzde 43,5 "hayır" oyu çıkmıştı. Referandumun ikinci ve son aşaması 1 haftalık aranın ardından 17 kentte 22 Aralık'ta gerçekleştirilecek.