Mısır'da turistler kaçırıldı

Ülkenin güneyinde kaçırılan bir grup yabancı turist arasında Alman, İtalyan ve Rumen vatandaşları da bulunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Mısır'ın güneyinde bir grup turist kaçırıldı. Kaçırılanlar arasında Alman, İtalyan ve Rumen vatandaşları da bulunuyor.

Mısır Turizm Bakanı Zuheyir Garana, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, Mısır-Sudan sınırındaki Asvan yakınlarında 5'i Alman, 5'i İtalyan, 1'i Rumen ve 4'ü Mısırlı olmak üzere 15 kişinin kaçırıldığını söyledi. Garana, maskeli kişilerin düzenlediği kaçırma eyleminin ardından, rehinelerin bırakılması için fidye görüşmeleri yapıldığını kaydetti.Hükümet sözcüsü Magdi Radi ise aralarında Alman ve İtalyanların da bulunduğu 11'i yabancı toplam 15 kişinin kaçırıldığını ve kaçırılanların komşu Sudan'a götürüldüğünün düşünüldüğünü belirtti. Kaçırılanlar arasında bulunan Mısırlıların, turist grubuna hizmet veren rehber ve güvenlik görevlileri olduğu sanılıyor.

Bu arada İtalya Dışişleri Bakanlığı, kaçırılanlar arasında 5 İtalyan olduğu haberlerini doğruladı. Bakanlık açıklamasında, bu konuda diğer ülkelerle temas halinde olunduğu ifade edildi. Güvenlik kaynakları, ilk haberlerde Asvan'da 10-15 turistin kaçırıldığını ve kaçırılanlar arasında muhtemelen iki İsraillinin bulunduğunu, Sudan'a götürülmüş olabileceklerini belirtmişti. Mısır'ın güneyinde ve Nil vadisinde, son dönemde turistlere yönelik şiddet eylemlerine pek rastlanmıyor. Son olarak 1997 yılında Asvan'ın kuzeyindeki Luksor'da yabancı turistleri hedef alan saldırıda 58 kişi ölmüştü.