Moody's: Değerlendirmeye devam ediyoruz

Moody's, Türkiye'nin "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu sabit tuttu ve değerlendirme sürecine devam edildiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'den yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 18 Temmuz'da açıklanan değerlendirme sürecinin halen sürdüğü belirtildi. 

"Moody's'in başarısız olan darbe girişiminin ardından 18 Temmuz 2016'da duyurduğu değerlendirme süreci halen devam etmektedir. Türkiye takviminde yer alan 5 Ağustos bu nedenle kullanılmamıştır." ifadesine yer verilen açıklamada, darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelerin orta vadedeki sonuçlarının izleneceği kaydedildi. 

Kuruluşun açıklamasında ayrıca FETÖ'nün başarısız darbe girişiminin, Türkiye'nin ticaret ortamını, dış tamponlarını, büyüme beklentilerini ve kanun yapıcı kurumlarını olumsuz etkileyebileceği ileri sürüldü. 

Moody's, 18 Temmuz'da yaptığı açıklamada, darbe girişimi sonrasında başlatılan değerlendirmenin 90 gün içinde sonuçlanacağını duyurmuştu. 

Kuruluşun Türkiye'ye ilişkin 2016 takvimindeki potansiyel değerlendirme tarihlerinden sonuncusu ise 2 Aralık. 

Moody's, Türkiye'ye yönelik son not değerlendirmesini, 4 Aralık 2015 tarihinde yaparak, "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ve "negatif" not görünümünü teyit etmişti.