Moody's'ten İngiltere'ye not uyarısı

Moody's, İngiltere'nin kredi notunun düşürülebileceği uyarısı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Avrupa Birliği'nden ayrılınması ve AB ortak pazarına erişim hakkı veren bir anlaşma elde edilememesi halinde İngiltere'nin kredi notunun düşürüleceği uyarısında bulundu.

Moody's İngiltere için bugün yayınladığı raporda, "Eğer İngiltere, Avrupa Birliği ile ortak pazara erişimin temel öğelerini koruyacak bir anlaşma sağlayamaz ise kredi notu düşürülür" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği'nden ayrılmanın İngiltere'nin büyüme görünümüne etkisinin İngiltere ile AB arasındaki ticari ilişkilerin yeni formatına bağlı olacağını ifade eden Moody's, cari temel beklentilerinin İngiltere'nin AB ile bir çeşit serbest ticaret anlaşmasına er ya da geç varacağı yönünde olduğunu vurguladı.

Ancak Moody's, AB ile İngiltere'de arasında müzakereler başlamadan, İngiltere'nin bu müzakerelerdeki hedefi ve bunları başarma olasılığı konusunda netlik oluşmasını beklemediklerini de ifade etti.

Moody's ayrıca, İngiltere'nin AB'den ayrılmaması yönünde küçük bir olasılık gördüğünü de belirtti.

İngiliz bankalarının AB genelinde faaliyet gösterme haklarını kaybetmelerini kredi notları açısından negatif olacağını belirten Moody's ancak bu negatif etkinin yönetilebilir olacağını da vurguladı.