Musevi okuluna silahlı saldırı: 4 ölü

Fransa'da motosikletli bir saldırgan Musevi okuluna ateş açtı, saldırıda 3'ü çocuk 4 kişi yaşamını yitirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa'nın Toulouse kentinde motosikletli bir saldırganın Musevi okuluna ateş açması sonucu bir yetişkin ve üç çocuk hayatını kaybetti. Bir polis kaynağının verdiği bilgiye göre açılan ateşte bir kişi de yaralandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, saldırının "ulusal trajedi" olduğunu söyledi. Saldırının düzenlendiği bölgeye gelen Sarkozy, "Onlar hepimizin çocukları" diyerek okullarda yarın bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını isteyerek saldırganın bulunması için herşeyin yapılacağı sözünü verdi.

Bu arada saldırıda ölen yetişkin Jonahtan Sandler'ın İsrail asıllı Fransız olduğu bildirildi. Bir yakını, Sandler'ın 2 yıl için Yahudilik konusunda bilgi vermek için Toulouse'a geldiğini söyledi. Saldırıda ölen 3 çocuğun 3, 6 ve 10 yaşında olduğu da açıklandı.

İsrail: Fransız yetkililere güveniyoruz

Olay sonrasında açıklama yapan İsrailli yetkililer olayın aydınlatılması konusunda Fransız yetkililere güvendiklerini bildirdi. İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, "şoke olduklarını" belirterek, "Bu dramın aydınlatılması ve suçluların adalete teslim edilmesi için herşeyi yapacakları konusunda Fransız yetkililere güveniyoruz" ifadesini kullandı. Fransa'nın Hahambaşı Gilles Bernheim de şoke olduğunu söyledi. Hahambaşı Toulouse'a doğru yola çıktığını belirtti.

Saldırının düzenleniş şekli, aynı bölgede geçen hafta düzenlenen iki saldırıya benziyor. Fransa'nın güneyindeki Montauban kasabasında perşembe günü üç askeri öldüren saldırganın bulunması için başlatılan operasyonlar sürüyor. Fransız polisi, saldırıyı düzenleyen scooterlı zanlının, Toulouse kentindeki bir spor salonunun önünde 11 Mart'ta yine bir Fransız askerini öldüren saldırganla aynı kişi olduğu düşüncesinde.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir