NATO’dan müttefiklere 'güvence'

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, NATO’nun "müttefikleri her tür tehdide karşı koruma konusunda kararlı olduğunu" belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MONS - NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, savunma planlarının gözden geçirilmekte olduğunu, yeni bir tatbikat takvimi oluşturulduğunu ve müttefiklerin NATO Mukabele Gücü’nü (NRF) güçlendirmenin yolları üzerinde çalıştığını belirterek, “NATO, müttefikleri her tür tehdide karşı koruma konusunda kararlı” dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron ile NATO’nun askeri karargahı SHAPE’i ziyaret ederek, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı (SACEUR) General Philip Breedlove’dan brifing alan Rasmussen, tarihin çok önemli bir noktasında olunduğunu ifade etti. Rasmussen, “1. Dünya Savaşı’nın yıkımını anarken barış ve güvenliğimiz Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırganlığıyla bir kez daha test ediliyor” dedi. 

Rasmussen, “Değişen dünyada hazırlığımızı yükseltecek bir eylem planını kabul edeceğiz. İhtiyacımız olan güçleri, bunların nereye yerleştirileceğini, ne kadar hızlı mukabele etmeleri gerektiğini ve nasıl güçlendirileceklerini ele alıyoruz” dedi.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, hedefin NATO’nun eski ya da yeni her türlü zorluğa hızlı şekilde cevap vermesini sağlamak olduğunun altını çizdi.

Üçlü görüşmenin ana konusunu Ukrayna’daki son gelişmelerin oluşturduğu kaydedilirken 4-5 Eylül’de yapılacak Galler Zirvesi’nin hazırlıklarının da ele alındığı belirtildi.