Natural Food Group yeni genel merkezi ofisi açılıyor

Amerika’da organik kuru meyve, dondurulmuş meyve ile meyve konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren en büyük Türk şirketi Natura Food Group’un CEO’su Murat Güzel, yeni genel merkez ofisinin 5 Eylül’de açılacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek ESKİ BEZİRKAN

NEWYORK - Amerika’da organik kuru meyve, dondurulmuş meyve ve organik meyve suyu sektörlerinin en büyük Türk şirketi olan Natural Food Group, genel merkezini Pennsylvania Whitehall’daki yeni ofisine taşıyor. Natural Food Group CEO’su Murat Güzel, 20 yıldır faaliyet gösteren firmalarının büyümesi nedeniyle yine aynı şehirde yer alan eski ofislerinin yeterli olmaması nedeniyle yeni ofise taşınma ihtiyacı duyduklarını belirterek, 3 bin metrekareden oluşan yeni ofisin açılış töreninin ise 5 Eylül’de yapılacağını söyledi.

Aynı zamanda tek Türk Demokrat Parti Süper Delegesi olan ve 2012 yılında ABD eski Başkanı Obama’nın seçilmesinde etkili olan Murat Güzel, açılış töreninin Amerika’nın 5’inci büyük ticaret odası olan Greater Lehigh Valley Chamber of Commerce ile birlikte organize edildiğini ve açılış kurdelasını Kongre Üyesi Charlie Dent ile birlikte keseceklerini ifade etti. Güzel, açılışa aynı zamanda bölgedeki belediye başkanları, Kongre üyeleri, eyalet milletvekilleri ile işadamlarının katılacağını söyledi.

Kaliforna, New Jersey ve Teksas’ta 3 ana ofisleri olduğu bilgisini veren Güzel, Amerika genelinde de 30 ofisin kendilerine bağlı olarak faaliyet gösterdiğini ifade etti. Güzel, istihdam sayısının 150’yi bulduğunu da kaydetti.

Markalar ve lisanslı ürünler

Smart Kids markası altında çocuklara yönelik yüzde 100 katkısız organik meyve suları ile bar ve ara öğünlerde yiyebilecekleri ürünlerin yer aldığını belirten Güzel, “Smart Juice markası altında hiç bir katkı maddesi olmayan organik meyve sularımızın yanı sıra incirimiz ve Malatya kayısımız olmak üzere kuru meyve, bunun dışında dondurulmuş ürünlerin yer aldığı Smart Harvest markamız var. Bu marka altında da meyvelerimiz var, son zamanlarda da oldukça tutan organik donmuş smoothie yapıyoruz. Bunlar da oldukça ilgi gördü” dedi. Güzel, aynı zamanda Türkiye’de Kervan Gıda ile yaptıkları ortaklık sonucunda da “Bebeto” ve “Yumy Yumy” markaları ile şekerleme sektöründe faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Ayrıca bazı lisanslı ürünlerin de olduğu bilgisini veren Güzel, şunları söyledi:

“Amerika’daki profesyonel futbol ligi NFL ile anlaşma yaptık. NFL futbol takımı oyuncularının isimlerini ürünlerimizin üzerine koyduk. Amerika’da her evde bilinen pastel boya markası Crayola ile de lisanslı ürünlerimiz var. Ayrıca çocukların çok sevdiği karakter olan ve ‘Currious George’ adını taşıyan çizgi filmindeki karakterlerin isimlerinin de yer aldığı lisanslı ürünler yapıyoruz. Meyve oranı çok yüksek, çocukların öğün aralarında yediği ürünler yapıyoruz bu markalardan.”

Fonksiyonel gıda ürünleri

Bazı ürünlerin İzmir Nımeks ve Mapeks, bazılarının Niğde’deki Göknur firması ve şekerlemede ise Kervan tarafından kendileri için Türkiye’de üretim yapıldığını kaydeden Güzel, şekerleme ile Smart Kids markası altındaki ürünlerin üretiminin ise Amerika’da yapıldığını söyledi. Sağlık alanında özellikle fonksiyonel gıda ürünlere ağırlık verdiklerini de kaydeden Güzel, şöyle konuştu:

“Amerika’da bu alanda çok fazla üretim yapılamıyor. Daha doğrusu bu alanda çok fazla ürün de yok. Bu alanda bazı ürünlerin üretimine başladık. Örneğin diyabet hastaları, beyin fonksiyonlarını geliştirmeye yönelik, sindirim sistemini güçlendiren ya da antioksidan etkisi yapan fonksiyonel gıda ürünlerimiz mevcut.”