Navigasyon şirketi Garmin, Türkiye'den açılım yapacak

Garmin, Ortadoğu ve Doğu Asya'daki pazarlara ulaşmak için Türkiye'de yapılanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Navigasyon şirketi Garmin'in Uluslararası Satış Müdürü Dan Bartel, Türkiye'nin, Ortadoğu'dan Doğu Asya'ya uzanan yelpazeye açılan bir kapı konumunda olduğunu, bu bölgelere Türkiye'den yayılmayı düşündüklerini söyledi.

Garmin Uluslararası Satış Müdürü Dan Bartel, Ortadoğu, Asya ve Avrupa'dan 100 distribütörün katıldığı bayi toplantısında yaptığı açıklamada, son beş yıldır Dubai'de yapılan uluslararası bayi toplantısının ilk defa İstanbul'da gerçekleştirildiğini, bu kararın Garmin'in rotayı Türkiye'ye kırdığının işareti olduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemde Türkiye ve çevresindeki bölgelerde otomotiv pazarının gelişim göstereceğine inandığını dile getiren Bartel, navigasyon satışlarının da buna paralel olarak artmasını öngördüklerini kaydetti.

Geçtiğimiz yılki finansal krizden bütün ülkelerin etkilendiğine ve fiyatların oldukça hassas düzeye geldiğine dikkati çeken Bartel, teknoloji pazarında rekabet ve teknolojideki ilerlemelerin pazarı çok fazla etkilediğini belirtti.

Türkiye dahilinde çok iyi şekilde temsil edildiklerini vurgulayan Bartel, "Türkiye, Ortadoğu'dan Doğu Asya'ya uzanan yelpazeye açılan bir kapı konumundadır. Çok da iyi distribütörlerle çalışıyoruz. Bu bölgelere Türkiye'den yayılmayı düşünüyoruz. Biz bu potansiyeli ülkenizde görüyoruz. Avrupa, Orta Doğu ve Asya bizim için gözde pazarlar. Türkiye de bu bölgelere açılan çok önemli bir kapı. Gelecek vaat eden bu pazar, global bir oyuncu olan Garmin için de vazgeçilmezdir" dedi.

Ürün portföylerinin yüzde 60'ını navigasyon cihazlarının oluşturduğunun altını çizen Bartel, 2009'da 18 milyon cihaz satışı gerçekleştirdiklerini, bu yıl ise bu rakamı yüzde 10 artırmayı hedeflerini duyurdu.

Dan Bartel, 'pazarın lideri' olduklarına dikkat çekerek, pazar paylarının yüzde 50'ler civarında seyrettiğini, Doğu Avrupa'nın en stratejik pazarlardan birini oluşturduğunu, Amerika, Batı Avrupa ve İngiltere'de satışların geçtiğimiz yıl düşme eğilimi gösterdiğini kaydetti.

Garmin Asya, Ortadoğu ve Afrika'dan Sorumlu Satış Müdürü Brian Crosse ise Türkiye'de büyük bir potansiyel gördüklerini, ancak bu potansiyelin tam olarak değerlendirildiğini düşünmediklerini ifade ederek, Türkiye'de Garmin'in denizcilik alanındaki ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü ve bu pazarın daha da büyümesini beklediklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir