New York borsası düşüşle açıldı

New York borsasında endeksler, önceki günkü sert yükselişin ardından etkisini artıran kar satışları ile güne satış ağırlıklı bir seyirle başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 85 milyar dolarlık aylık tahvil alımlarını 10 milyar dolar azaltmasının ardından, New York borsasında endeksler yüzde 1'i aşan hızlı yükselişlerle günü tamamlarken, bugün ise güne kar satışlarıyla başladı. 

Açılışta Dow Jones Sanayi Endeksi önceki kapanışa göre 11,88 puan (yüzde 0,07) değer kaybederek 16.156,09 puana düştü. Standard & Poor's 500 Endeksi 4,81 puan (yüzde 0,27) gerileyerek 1.805,84 puana, Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 13,03 puan (yüzde 0,32) azalarak 4.057,04 puana indi. 

Bu arada, dün akşam açıklanan Fed'in, 17-18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirdiği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı kararlarına göre, tahvil alım miktarı 2014 Ocak ayından itibaren aylık 75 milyar dolara indirildi.  

Açıklamada, faiz oranlarında değişikliğe gidilmediği belirtilirken iş gücü piyasasından gelecek haberlerin beklentiler dahilinde olması ve enflasyondaki hareketin uzun vadeli trendle uyumlu seyretmesi durumunda varlık alımlarının daha da azaltabileceği vurgulandı. 

Fed Başkanı Ben Bernanke ise yaptığı açıklamada, ekonomik gelişmenin devam etmesi halinde Fed'in gelecek yıl boyunca da varlık alımlarını daha fazla azaltma yönünde benzer adımlar atabileceğini ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir