News Corp, karını yüzde 27 artırdı

Şirketin geçen yılki geliri yüzde 17 artarak 8,59 milyar dolar oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'li medya patronu Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu News Corp.'un kendi mali yılına göre 4. çeyrek karında yüzde 27 artış oldu.

Şirketin geçen yıl 7,37 milyar dolar olan gelirleri ise yüzde 17 artarak 8,59 milyar dolara yükseldi. Şirket, film, gazete ve kablo işlerindeki güçlü kazançlara karşılık televizyon ve interaktif birimlerde düşüşler yaşadı. Sosyal ağ sitesi "MySpace.com"u bünyesinde barındıran şirketin Fox Interactive Media birimi, yüksek geliştirme ve teknik maliyetlerin etkisiyle düşük operasyonel gelir elde etti.

News Corp'un yayım bölümü geçen Aralık ayında Dow Jones'un da alınmasıyla büyürken, Dow Jones Newswires, Factiva veritabanı servisi ve "WSJ.com"u bünyesinde barındıran birim, şirketin operasyonel gelirine 24 milyon dolar ekledi.

News Corp'un Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Rupert Murdoch, yaptığı açıklamada, önümüzdeki Haziran ayında bitecek mali yılda daha az güçlü bir büyüme beklediğini çünkü tüketicilerin yüksek enerji maliyetleri, konut krizi ve yıpranmış mali piyasalardan etkilendiğini söyledi. Murdoch, şirketin şu an içinde bulunulan yıl "daha güç bir ekonomik çevre" ile karşılaşacağını belirterek, şirketin operasyonel gelirinin 2009 mali yılında yüzde 4 ile yüzde 6 arasında büyümesini beklediğini kaydetti. Şirketin gazete ve televizyon kolunda yerel reklamcılık alanında hatırı sayılır mali zorluklar yaşandığını anlatan Murdoch, bunun kablo, uydu televizyon veye diğer online işlerden kazanılanlarla kapatıldığını belirtti.

New York merkezli medya devi bünyesinde Twentieş Century Fox, Fox News Channel and Dow Jones & Co gibi şirketleri barındırıyor, şe Wall Street Journal'ı yayımlıyor.