Nikkei, Mutlu Dergi Grubu'nun yüzde 80'ini aldı

Japon medya şirketi Nikkei, Mutlu Dergi Grubu'nun yüzde 80 hissesini satın alarak Türkiye pazarına girdi. Yeni işbirliği ile şirketin kısa süre içinde Fortune Türkiye'nin web sitesini yayınlaması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Japonya'nın önde gelen medya gruplarından Nikkei, Mutlu Dergi Grubu'nun (MDG)yüzde 80'lik çoğunluk hissesini alarak Türkiye pazarına girdi. Şirketin yeni adı Nikkei-MDG (NMDG) olacak ve CEO'luğunu Mutlu Dergi Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu üstlenecek. Türkiye'de yayın hayatına 4 dergi ve 4 internet sitesi ile girecek olan şirketin ana rotası ekonomi yayınları yapmak olacak. Japonya'da Nikkei Business başta olmak üzere 35 dergi ve 15 dijital yayın yapan medya şirketi, bilgisayar, elektronik, mimarı, tıp ve sağlık konularında da dergiler çıkartıyor.

Türkiye'de böyle bir satın alma yatırımına karar vermesinin sebeplerini açıklayan Nikkei BP CEO'su Kohei Osada, "Türkiye yükselen bir ekonomiye sahip. Japonya'ya oranla genç nüfusu oldukça yüksek. Ülkede kişi başına düşen pay 10 bin doları aşmış ve ülkeyi ayakta tutan bir orta sınıf yetişmiştir" dedi. Hukuki bakımdan yayınevlerine yönelik herhangi bir yabancı sermaye kısıtlaması olmamasının da kendilearini teşvik ettiğini belirten Osada, Japonya-Türkiye ilişkilerinin 90'ıncı yılında böyle bir işbirliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yeni şirketin kısa süre içinde bir sağlık dergisi ve Fortune dergisinin Türkçe web sitesini yayınlaması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir