”Nükleer enerji faaliyetlerine devam edeceğiz”

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, yeni hükümetinin resmen göreve başlamasının ardından ilk basın toplantısını düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

TAHRAN - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "nükleer enerji faaliyetlerine devam edeceklerini ve hakları konusunda kimseyle müzakerede bulunmayacaklarını" söyledi.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, yeni hükümetinin resmen göreve başlamasının ardından yaptığı ilk basın toplantısında, ülke, bölge ve dünya meselelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ağırlıklı olarak nükleer enerji programları ile bu konuda hazırlanan son öneri paketine değinen Ahmedinejad, "Bize göre nükleer enerji dosyası kapanmıştır. Uluslararası yasalar çerçevesinde ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ile işbirliği içinde nükleer enerji faaliyetlerimize devam edeceğiz. İran halkının hakları konusunda hiçbir zaman müzakerelerde bulunmayacağız" dedi.

Ahmedinejad, Batı ile müzakereler konusunda da, "Bütün ülkelerin barışçıl nükleer enerji elde etmelerine imkan sağlanması, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi ve imhası konularında müzakerelere hazırız" diye konuştu.

Yeni öneri paketlerinin hazır olduğunu kaydeden Ahmedinejad, "5 artı 1 ülkelerine cevap niteliğindeki önerilerinin en kısa sürede ilgili tarafa sunulacağını" söyledi.

İran Cumhurbaşkanı, dünya sorunlarının çözümüne yönelik olarak da öneri paketleri hazırladıklarını ve onları da ilgili ülkelerin görüşüne sunacaklarını kaydetti.