Obama: Harekete geçmezsek krizi aşamayız

Bekleyecek gücümüz yok" diyen Obama, "Eğer bir an evvel hareket geçmezsek, milyonlarca insan daha işlerini kaybedecekler, işsizlik oranı iki haneli rakamlara ulaşacak." ifadelerini kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, Washington'un ekonomiyi rayına sokmak için alacağı önlemlerde geç kalması halinde ekonomide daha da derinleşen bir hasatlıkla karşı karşıya kalınacağını söyledi.

Elkart'ta yaptığı konuşmada "Bekleyecek gücümüz yok" diyen Obama, "Eğer bir an evvel hareket geçmezsek, milyonlarca insan daha işlerini kaybedecekler, işsizlik oranı iki haneli rakamlara ulaşacak. Bu olumsuz tablo yanlızca burda, Elkart'ta değil bütün Ülke'de oluşacak. Daha çok insan evlerini ve sağlık güvencelerini kaybedecekler. Ulusumuz belki de geri döndüremeyeceğimiz bir krizin içine düşecek." ifadelerini kullandı.

Obama yönetimi tarafından hazırlanan yeni canlandırma paketi salıu günü Senato'da oylanacak. Bu paket sorunların tamamı için çözüm olmasa da gidilmesi gereken uzun yolda atılacak olan büyük bir adım sayılıyor. Yeni plan ABD'de daha önce kabul edilen canlandırma paketinin bir benzeri. Bu paketle birlikte, alt yapı harcamaları, vergi indirimleri ve işsizlik isgortası maaş ödemelerinin sürelerinin uzatılması gibi alanlarda yüzlerce milyar dolarlık fon sağlayacak.

Obama, Bu plan kabul edilse dahi krizden çıkılmasının kolay olmaycağını belirterek, "Bu krizden bir gecede çıkabilecek değiliz, toparlanma sürece haftalar ya da aylar değil yıllar alabilir ifadelerini kullandı."