Obama'ya suikast planı

Yerel medya, suikast planlamayı düzenleyeceği iddiasıyla 4 kişinin tutukladığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'de, Demokrat Parti'nin Ulusal Kongresi, ilk gün toplantılarını tamamlarken, kongrenin yapıldığı Denver kentinde yerel medya, Barack Obama'ya suikast düzenlemeyi planladığı iddiasıyla 4 kişinin tutuklandığını belirtti.

Denver'da yayın yapan yerel CBS4 televizyonu, en az 4 kişinin Obama'ya, Demokrat Parti'nin başkan adaylığını resmen alacağı perşembe günü suikast düzenlemeyi planladığı gerekçesiyle polis tarafından tutuklandığını belirtti. CBS4 televizyonuna göre yetkililerin, ilerleyen saatlerde bu konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenlemesi öngörülüyor.

Obama'nın perşembe gecesi resmen partinin başkan adaylığını alması ve bir konuşma yapması planlanıyor. Yerel medyaya göre, polisin yakaladığı şüpheliler, muhtemelen yaklaşık 650-700 metre uzaktan, özel bir tüfekle Obama'yı vuracaktı. Tutuklu şahısların şimdilik, uyuşturucu ve silah taşıma suçlarından hapiste olduğu belirtildi. Tutuklananlardan birinin, Obama'yı vurma niyetini polise itiraf ettiği söyleniyor.

Yerel basına göre polis pazar sabahı, 28 yaşındaki Tharin Gartrell adlı şahsı, kiralık bir kamyoneti kullandığı sırada, kötü araba kullandığı gerekçesiyle durdurdu. Polis araçta, çok uzun mesafeden atış yapmaya imkan sağlayan dürbünlü iki tüfek, kamuflaj kıyafeti, walkie-talkie, kurşun geçirmez yelek, sahte kimlik belgeleri ve uyuşturucu haplar buldu. Tüfeklerden birinin Kansas eyaletine kayıtlı ve çalıntı olduğu anlaşıldı.