Olimpiyat Oyunları başladı

Dünyanın en büyük organizasyonunda bugün 9 Türk sporcu yarışacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Çin'in başkenti Pekin'de dün yapılan açılış töreniyle resmi olarak başlayan Olimpiyat Oyunları'nda bugün 5 dalda toplam 9 Türk sporcu mücadele edecek. 

Bayanlar halterde, 48 kiloda dünya ve olimpiyat şampiyonu Nurcan Taylan ve Sibel Özkan, TSİ 05.00-06.40 arasında (A) Grubu müsabakalarına çıkacaklar. Bu sıklette madalya töreni ise 06.50'de yapılacak. Okçulukta da Türk Milli Takımı'ndan bayanlarda Zekiya Keskin Şatır, TSİ 07.00'de, erkeklerde ise Göktuğ Yusuf Ergin 10.30'da sıralama atışlarını gerçekleştirecekler.

Atıcılıkta bugün mücadele edecek olan tek Türk sporcu Yusuf Dikeç'in 10 metre havalı tabanca eleme yarışmaları TSİ 07.00-08-45 arasında gerçekleştirilecek. 

Yüzmede bugün Türk Milli Takımı'ndan 3 sporcu havuza girecek. Bayanlar 400 metre karışıkta mücadele edecek olan Deniz Nazar'ın ve 100 metre kelebekte yarışacak olan Irıs Rosenberger'in sıralama yarışları TSİ 13.30'da start alacak. Demir Atasoy'un mücadele edeceği erkekler 100 metre kurbağalama sıralama yarışmaları da 15.45'ten itibaren başlayacak. 

Boksta ise Türk sporcuların olimpiyat oyunlarında ilk turda karşılaşacağı sporcular belli oldu. 81 kiloda Bahram Muzaffer, yarın Kenyalı Ali Aziz ile karşılaşacak. Bu sıklette eleme müsabakaları bugün 10.00-11.30 ve 15.00-16.30 arasında gerçekleştirilecek. 

Bu arada 10 Ağustos Pazar günü 69 kiloda Adem Kılıççı, ilk turda İngiliz Saunders ile, 11 Ağustos Pazartesi günü 60 kiloda Onur Şipal, Portorikolu Pedroza ile, 12 Ağustos Salı günü 51 kiloda Furkan Ulaş Memiş, Hintli Kumar ile, 15 Ağustos Cuma günü ise ilk turu bay geçen Yakup Kılıç ikinci turda Japon Shimizu ile karşılaşacak. 

"En önemli konu güvenlik"

Uluslararası Olimpiyat Kurulu Başkanı Jacques Rogge, kendisi için olimpiyatlarda en önemli şeyin güvenlik olduğunu bildirdi. Belçika'nın en yüksek tirajlı gazetesi HLN'ye demeç veren 66 yaşındaki Rogge, olimpiyat oyunlarında hiçbir şeyin güvenlik tedbirlerinin önüne geçemeyeceğini vurgulayarak, "IOC değil, Çin devlet olarak güvenliği sağlıyor. Bunun için özel şirketlerle de anlaşma yapıldı. Çinliler'le çok büyük işbirliğine gidildi. Yaklaşık 80 ülkenin gizli servisi güvenlik için temas halinde. Aralarında birbirine düşman olanlar da var" ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlarda en iyi korunan kişinin kendisi olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Rogge, "En çok korunan kişi Bush ya da Sarkozy olabilir. Korunma olayına karşıyım, güzel değil fakat yapacak bir şey yok. Güvenlik düzeyi o kadar yüksek ki otelde odamın önünde sürekli birisi bulunuyor. Tuvalete bile benimle geliyorlar. Şu anda dünyanın en güvenilir yeri olimpiyat köyü. Giriş ve çıkış çok zor" değerlendirmesini yaptı. Çinli görevlilerle yaptığı çalışmalara da değinen Rogge, "Çok fazla Çin'e gidip gelmedim. Onun yerine telekonferans sistemiyle görüştük. Çinliler bu işi o kadar hızlı götürdüler ki eğer inşaat çalışmalarını yavaşlatmasaydım 2 yıl önce her şey yapılmış olacaktı. Tüm bu statlar şimdi eskimiş hale gelecekti" yorumunu yaptı.