Olimpiyat yayın hakkını Discovery kazandı

Eurosport bünyesinde bulunan Discovery Communications, Olimpiyat Oyunları'nın 2018 ile 2024 yılları arasında yayın hakkını elde etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Eurosport bünyesinde bulunan Discovery Communications, Olimpiyat Oyunları'nın 2018 ile 2024 yılları arasında yayın hakkını kazandı. 

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) televizyon ve pazarlama direktörü Timo Lumme," İlk kez Olimpiyatların yayın hakkını bir medya grubuna verdik. Discovery ihaleye katılan 10 firmadan en iyi teklifi vererek yayın hakkını elde etti" dedi. 

Reuters'ın haberine göre,  Discovery Communications Olimpiyatların  2018 ile 2024 yılları arasında yayın hakkını elde etmek için  1 milyar 300 milyon euro (1,4 milyar dolar) ödemeyi kabul etti. 

Discovery Communications CEO'su David Zaslav konu ile ilgili yaptıığı açıklamada, BBC ve Fransız televizyon kanalları gibi uluslarrası yayın yapan bazı kanallara haklarını vererek yayınların dünya çapında ulaşımını sağlacağını belirtti. 

Yapılan anlaşma 2018'de Güney Kore'nin PyeongChang ile 2020'de Japonya'nın Tokyo kentindeki Kış Olimpiyat Oyunlarını ve henüz yeri belli olmayan 2022 ile 2024 Olimpiyat Oyunlarını kapsıyor. 

Discovery'nin başkanı ünlü milyarder John Malone'un Avrupa'nın en büyük kablolu televizyon devi Liberty Global'da en büyük hissesi bulunuyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir