Oliver Stone: Kiev katliamı CIA'in tezgahı

ABD'li ünlü yönetmen Oliver Stone, "Kiev katliamında CIA'in parmağı var." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aydın Şahinalp

Amerikalı sinema yapımcısı ve yönetmen Oliver Stone Facebook hesabı üzerinden paylaştığı mesajda ABD yönetimini ve Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nı (CIA) topa tuttu.

Şu günlerde Ukrayna krizi ile ilgili belgesel filmi çeken Stone," Kiev'deki askeri darbe, CIA'in  daha önce İran, Şile ve Venezuela'da Amerikan yönetimi tarafından istenmeyen liderleri devirmek için yaptığı gizli operasyonlar kadar ağır ve sancılı oldu" dedi.  

"CIA'in parmağı var"

Şubat 2014'teki darbeyle devrilen Ukrayna lideri Viktor Yanukoviç ile dört saatlik röportaj yaptığını belirten Oliver Stone sert sözlerle CIA'i suçladı:

"Ayrıntıların hepsi yeni belgesel filmimde yer alacak ama Kiev'de sözüm ona "ateş açanlar" tarafından öldürülen 45 protestocu, 14 polis memuru ile 85 yaralı aslında üçüncü parti kışkırtıcılar tarafından organize edildi. Başta Yanukoviç olmak üzere polis yetkilileri ve görgü tanıkları olayların Batılı güçler tarafından tezgahlandığını belirtiyor. Olaylarda CIA'in parmağının olduğu apaçık" dedi.  

stoneic-001.jpg

Oliver Stone, CIA'in 1953'te İran Başbakanı Muhammed Musaddık, 1973'te Şili Başkanı Salvador Allende ve 2002'de Venezuela lideri Hugo Chavez'in devrilmesinin zeminini hazırladığını söyledi.      

Bu konularda ilginizi çekebilir