OPEC, petrol miktarını muhafaza edecek

12 ülkenin petrol bakanları 29 milyon varillik günlük ham petrol miktarını muhafaza edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VİYANA - Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı'nın (OPEC) petrol bakanları toplantısı sona erdi.

Kartel üyesi 12 ülkenin petrol bakanları, 29 milyon varillik günlük ham petrol miktarını muhafaza etme kararı aldı.

Toplantının ardından basına ortak açıklama yapan OPEC dönem başkanı ve Ekvador Petrol Bakanı Germanico Pinto ile ikinci başkan ve İran Petrol Bakanı Mesut Mir-Kazemi, "Petrol piyasasında beklenenin çok altında bir talep olduğu için günlük ham petrol üretiminde bir değişiklik yapılmaması kararı alındığını" bildirdi.

OECD ülkelerinin ısrarla stokladıkları ham petrol miktarının da ancak "59 ila 61 günlük ihtiyacı karşıladığını" belirten OPEC Dönem Başkanı Pinto, "petrol piyasasındaki gelişmeleri dikkate alarak günlük üretim miktarında bir değişiklik yapılmamasını kararlaştırdıklarını" söyledi.

Dönem Başkanı Pinto, bir soru üzerine, kartel üyesi ülkelerin günlük üretim için belirlenen resmi kotaya uyacaklarını teyit ettiklerini kaydetti. "Petrol piyasasında meydana gelecek beklenmedik bir gelişmeye OPEC'in acil olarak müdahale edebileceğini" bildirdi.  

Bu arada, Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı'nın (OPEC) gelecek petrol bakanları olağan toplantısının 14 Ekim'de Viyana'da yapılması kararlaştırıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir