Pakistan, Taliban'ı vurdu

Pakistan Taliban'ına yapılan hava operasyonunda 20 militan daha öldürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, örgütün Tirah Vadisi'ndeki Leşker-i İslam koluna karşı yürütülen hava operasyonunda tespit edilen hedefler, savaş helikopterleri ile vuruldu, militanlara ait 4 sığınak yok edildi. 

Operasyonda 20 militanın öldürüldüğü, 5'inin yaralandığı bildirildi. 

Son iki gündür Kuzey Veziristan, Hayber Bölgesi ve Tirah Vadisi'ndeki bu operasyonla öldürülen militan sayısı 64'e yükseldi.

Öte yandan, Tirah Vadisi'ndeki operasyonun ardından bölgede arama çalışması başlatıldığı esnada ise 1 Pakistan askeri uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybetti, 2 asker yaralandı. 

Afganistan sınırındaki Hayber Bölgesi'ndeki Tirah Vadisi'nde  ise konvoyun geçişi esnasında yok kenarına döşenmiş uzaktan kumandalı bombanın patlatılmasıyla  11 askerin yaralandığı ifade edildi. 

Pakistan'da Haziran ayında Afganistan sınırındaki  Kuzey Veziristan'da başlatılan ve Ekim ayında Hayber Bölgesi'ni de içine alarak genişletilen askeri operasyonda şimdiye kadar 2300 militan öldürüldü, bölgede yaşayan 1,5 milyon kişi yerlerinde göç etmek zorunda kaldı.