Papa Francis'den küresel savaş çağrısı

Papa Francis insan kaçakçılığına ve sömürüye karşı küresel savaş çağrısı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VATİKAN  - Katolik lider Papa Francis, insan kaçakçılığı ve köleliğe karşı küresel boyutta savaş çağrısı yaptı ve tüketicilerin sömürülen işgücüyle üretilen ürünleri almamalarını istedi.              

Katolik Kilisesi'nin 1 Ocak'ta kutlayacağı Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Papa Francis, böyle uygulamaların yaşamasına imkan sağlayan "yaygın umursamazlıktan" yakındı.
              
Papa, devlet ve hükümet başkanları, uluslararası kuruluşlar ve dini liderlere gönderdiği mesajında şöyle dedi:
              
"Toplumların ya da ülkelerin tek tek yeteneklerini aşan  boyutta bir fenomenle karşı karşıyayız. Bunu yok etmek için bu fenomen kadar büyük bir seferberliğe ihtiyacımız var."
              
Papa seçildiğinden bu yana göçmenler ve işçileri savunan Arjantin asıllı Papa, daha önce de kölelik ve insan ticaretinin ona erdirilmesi için  hükümetlere ve kurumlara çağrı yapmış olmasına rağmen, bu kez toplumsal sorumluluğu da vurguladı.
              
"Herkes bilmelidir ki bir şey satın almak sadece ekonomik değil, aynı zamanda ahlaki bir eylemdir... Başka insanları istismar ederek üretilmiş olabilecek bir eşyayı satın alırken  bunun sorumluluğunu duymalıyız."
              
Slaveryfootprint.org gibi eylem grupları, zorla çalıştırılan ya da başka türlü sömürülen insanların emeğiyle üretilen düşük fiyatlı malları almamaları için tüketicilere çağrı yapıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir