Papadopulos hala yoğun bakımda

Rum yönetimi Sağlık Bakanı Patsalidis, şiddetli sırt ağrısı çeken Papadopulos'un sağlığıyla ilgili en doğru açıklamayı doktorlarının yapacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - Şiddetli sırt ağrılarından dolayı geçen çarşamba günü güney Lefkoşa'da özel bir kliniğe kaldırılan, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine de cumartesi gece yarısı Lefkoşa Rum Devlet Hastanesinin yoğun bakım servisine nakledilen eski Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, hala yoğun bakımda tutuluyor.

Doktorları, Papadopulos'un sırt bölgesinde hissettiği ağrıların adale ağrısı olmadığının tespit edilmesi ve solunum yetmezliği çekmesi nedeniyle klinikten Lefkoşa Rum Devlet Hastanesine kaldırılmasına karar verdi. Rum yönetimi Sağlık Bakanı Hristos Patsalidis, bugün Rum Meclisinde gazetecilerin sorusu üzerine, Papadopulos'un yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğünü belirtti, ancak ayrıntı vermedi. Patsalidis, Papadopulos'un sağlığıyla ilgili en doğru açıklamayı doktorlarının yapacağını söyledi.

Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile ana muhalefet Demokratik Seferberlik Partisi'nin (DİSİ) lideri Nikos Anastasiadis, Papadopulos'u kaldığı hastanede ziyaret etti. Papadopulos'un, daha ileri tetkik için önümüzdeki günlerde İsrail'den gelecek ambulans uçakla ABD'nin Florida eyaletindeki Mayo Klinik'e götürülmesi planlanıyor.