Peşmergeler Kerkük'ün etrafında konuşlandı

Kerkük ve etrafına teröristlerin girmesini engellemek amacıyla ve bir kargaşanın yaşanmaması için Peşmerge gücünün Kerkük'ün etrafına konuşlandırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KERKÜK - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Basın Yayın Genel Müdürü Halgurt Hikmet, "Kerkük Valisi Necmettin Kerim ile yaptığımız toplantıdan sonra teröristlerin içeri girmesini engellemek amacıyla ve bir kargaşanın yaşanmaması için Peşmerge gücünün Kerkük'ün etrafına konuşlandırılmasını kararlaştırdık" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı Basın Yayın Genel Müdürü Hikmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç gün önce Kerkük Valisi Necmettin Kerim'le bir toplantı yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Kerkük Valisi Necmettin Kerim ile yaptığımız toplantıdan sonra, Kerkük ve etrafına teröristlerin girmesini engellemek amacıyla ve bir kargaşanın yaşanmaması için Peşmerge gücünün Kerkük'ün etrafına konuşlandırılmasını kararlaştırdık. Peşmerge gücü Kerkük'ün etrafına konuşlanmaya başladı. Kerkük'ün içinin emniyetini Kerkük mahalli polisi sağlayacak, Peşmerge içeri girmeyecek."